Trond-Viggo Torgersen har fulgt meg gjennom hele livet. Som lita jenta så jeg «Kroppen» på TV, og plutselig gikk det opp for meg hvordan jeg egentlig ble til. «Dætta trur je ittnå på!», var visstnok min kommentar til det hele. Noen år senere kan jeg huske at jeg sammen med ei venninne satt gjemt i vedskåren for å studere den interessante boka litt nærmere.

Tittel
Kroppen for voksne

Forfatter
Trond-Viggo Torgersen

Forlag
Frisk forlag

Utgivelsesår:
2021

Nå har jeg blitt noen år eldre og er klar for «Kroppen for voksne». 40 år har gått, og Torgersen har med utgangspunkt i egne erfaringer og mange års praksis som lege laget ei fantastisk bok om nettopp kroppen for voksne. En skulle kanskje tro at ei bok der sykdommer blir ramset opp side opp og side ned er begredelig lesning, men det er det ikke! Torgersen forklarer på sin enkle og humoristiske måte hvordan den fantastiske kroppen fungerer, og hvordan vi best mulig kan ta vare på den. Med en vennlig men bestemt pekefinger gir han klare formaninger om at vi må kvitte oss med dårlige vaner først som sist, og forberedelsene bør vi starte med allerede i 40-åra.

«Kroppen for voksne» kan også brukes som et oppslagsverk og er krydret med herlige tegninger som Eldbjørg Ribe har tegnet av Trond-Viggo og kona. Ikke helt ulikt Vivian Zahl Olsen sine illustrasjoner av en ung Trond-Viggo fra første bok.

Jeg leste hele boka med et smil om munnen, og føler meg litt bedre rustet til å ta fatt på de neste ti-årene av mitt liv.

Finn boka på biblioteket

Lesetipset er skrevet av

Inspirasjon og lesetips

Hold deg oppdatert med vårt ukentlige nyhetsbrev.

Navn
E-post