Denne fin-fine boken kan jeg anbefale alle å lese sammen med barna sine (fra 3 – 10 år ca.). Her får vi servert verdens historie fra det første liv på jord til i dag. Teksten er enkel og lett å forstå for de yngste, og både informativ og humoristisk. Boka holder et ganske høyt tempo

Tittel
Verden sa ja

Forfatter
Kaia Dahle Nyhus

Forlag
Cappelen Damm

Utgivelsesår:
2018

Denne fin-fine boken kan jeg anbefale alle å lese sammen med barna sine (fra 3 – 10 år ca.). Her får vi servert verdens historie fra det første liv på jord til i dag. Teksten er enkel og lett å forstå for de yngste, og både informativ og humoristisk.

Boka holder et ganske høyt tempo – for det er jo mye som skal med, og har morsomme detaljerte illustrasjoner – barna sitter som tente lys, og jeg får følelsen av at de tenker at dette er viktig og verdifull informasjon.

Her er det er stoff for en nysgjerrig 5 åring, en 10 åring som vil lære om evolusjon og for en voksen som vil lese en humoristisk men alvorlig tekst. Og ja, boken er alvorlig – men samtidig optimistisk, alt er mulig, det er bare opp til oss hva vi gjør ut av det. Det er mye til ettertanke, som viser til hvordan menneskene oppfører seg i verden – men uten å rette pekefinger. Alt er bare presentert på en helt faktisk måte, et logisk rett på sak narrativ.

En imponerende og underholdene bok, som fikk meg til å tenke på hvem jeg er i verden og tiden, hva som er viktig for meg nå og hva jeg håper på for fremtiden.

Anbefalt av Martina, Alvdal bibliotek

Finn boka på biblioteket

Lesetipset er skrevet av

Inspirasjon og lesetips

Hold deg oppdatert med vårt ukentlige nyhetsbrev.

Navn
E-post