I denne boka er det samlet 21 stemningsfulle, morsomme, triste og vakre fortellinger fra noen av landets beste forfattere. Vi finner alt fra Knut Hamsuns «Julegilde» som første gang ble publisert i 1895, til dagens forfattere som Lars Saabye Christensen, Anne B. Ragde og Levi Henriksen.

Tittel
Julenoveller

Forfatter
-

Forlag
Juritzen forlag

Utgivelsesår:
2015

For mange betyr jula tradisjon. Prøysens «Matja Madonna» og Amalie Skrams triste, fine «Karens jul» er kjente klassikere. Den sistnevnte fikk et helt nytt perspektiv for meg, da jeg leste den med dagens flyktningskatastrofe i tankene.

Er du glad i krim kan du kose deg med «Bitter mandel» av Gunnar Staalesen, eller få et hyggelig gjensyn med Jan Mehlums advokat Svend Foyn som får en kinkig sak i «Engler – finnes de?»

Her er det altså noe for enhver. Og selv om ikke alle novellene skulle falle i smak, så kan jeg garantere at her finner alle noe de liker! Jeg for min del har fått en ny favorittnovelle, og det er Harald Rosenløw Eegs «God tid».

Så håper jeg av hele mitt hjerte at du unner deg en pust i bakken i førjulsstria. Ta deg ei velfortjent pause, la adventstida og julefreden synke inn, og nyt dagene med en god historie eller to.

Finn boka på biblioteket

Lesetipset er skrevet av

Inspirasjon og lesetips

Hold deg oppdatert med vårt ukentlige nyhetsbrev.

Navn
E-post