«Lov meg, denne tid du er her på jorden, at du løper i gresset, synger, elsker, hører vakker musikk. At du ikke er redd. Nei, åpne døren, tenn lys, grip kjærligheten om du finner den. […] Gjør verden litt vakrere. Bare en millimeter. På din helt egen måte.»

Tittel
Tre menn til Vilma

Forfatter
Gudrun Skretting

Forlag
Aschehoug

Utgivelsesår:
2020

En eldre mann med løsbart og bratsj blir like før jul funnet død på flyet fra London til Oslo. Hans navn er Fredrik Mozart Sandvik ,og i bratsjkassa ligger den en bunke brev til hans datter Vilma Veierød. 

Den 35 år gamle pianolæreren Vilma lever alene i en villa hun har arvet fra grandtanten, og vet ingenting om faren sin. Egentlig har hun mer enn nok med å unngå livets farer. Hun avskyr sosiale medier og bekymrer seg for mye, aller mest for døden. Når en kjekk prest og en patolog med verbal Tourettes plutselig står på trappa til Vilma med brevbunken fra faren hennes, blir livet hennes bokstavelig talt snudd på hodet. Det har nemlig ikke vrimlet av menn i Vilma Veierøds liv. Langt derifra, og nå skal hun plutselig forholde seg til to stykker. Tre hvis man regner med den døde faren. Brevene fra faren tvinger Vilma til å tenke tilbake på fortiden, en fortid preget av savn og ensomhet. En utrolig morsom, men samtidig alvorlig og sår roman om ensomhet og meningen med livet. Døden står i fokus, men det er og en hyllet til livet og ikke minst til musikken og hvordan den kan forene mennesker på tvers av verdener (På Spotify finner du en egen spilleliste med musikken som blir omtalt i boka). 

Jeg koste med veldig med denne boka og tok meg selv i å le høyt flere ganger mens jeg leste, for Gudrun Skretting har en herlig og underholdene fortellerstemme. Noe av det jeg likte best ved boka var karakterene, de blir beskrevet så tydelige og gjenkjennelige, med sine byrder, skavanker og menneskelighet. Boka kom ut før jul i 2020, som en julebok, men det går helt fint å lese den selv om det ikke er jul. Og så ble jeg så glad da oppfølgeren kom, for jeg var absolutt ikke ferdig med å lese om Vilma, og den var skikkelig fin den og. 

Med ønske om en fin romjul <3 

Finn boka på biblioteket

Lesetipset er skrevet av

Inspirasjon og lesetips

Hold deg oppdatert med vårt ukentlige nyhetsbrev.

Navn
E-post