Hvordan åpner man seg for en fremmed? Hvor hardt kommer man med seg selv, hvor godt grep fester man rundt den hånden som byr seg frem? Bella måtte blunke for å forstå det, smilet i speilet, det egentlige ansiktet, det sildret iskaldt i blodet, – hvem er du egentlig?»

Tittel
Mine menn

Forfatter
Victoria Kielland

Forlag
No comprendo press A.S

Utgivelsesår:
2021

Mine menn handler om tjenestejenta Brynhild fra Selbu som på slutten av 1800-tallet emigrerte til USA og ble til Bella Sørensen, og så Belle Gunness i La Porte, Indiana. Navnet hennes er kjent på grunn av hennes groteske handlinger.

Hva fikk henne til å begå alle drapene?

Historien i boka er litterær fantasi, men med utgangspunkt i de historiske kildene. Kielland tar oss med inn i Belles verden og hvordan vi ser den fra hennes ståsted. Hun gir oss en historie om hvordan den kunne ha vært og prøver på et vis å menneskeliggjøre Belle. Dette ved å gå inn i tankene hennes og ut fra dette se på hva det er som gjør at et menneske kan gå så langt.

Forfatteren mener grunnen til at historien om Belle Gunnes interesserer så mange skyldes blant annet fascinasjonen for det groteske.

Jeg lot meg i hvert fall fascinere, hva med deg?

Finn boka på biblioteket

Lesetipset er skrevet av

Inspirasjon og lesetips

Hold deg oppdatert med vårt ukentlige nyhetsbrev.

Navn
E-post