Denne biografien er beviset på at virkeligheten virkelig kan overgå fantasien. Anna forteller Arild Mikkelsen hele sin livshistorie – og det er litt av en historie. Hun vokser opp under kummerlige kår på begynnelsen av 1900 tallet, og fra 6 års alder blir livet svært tøft for henne, hun blir satt bort fordi moren ikke

Tittel
Dankert-Anna

Forfatter
Arild Mikkelsen

Forlag
Aschehoug

Utgivelsesår:
1977

Denne biografien er beviset på at virkeligheten virkelig kan overgå fantasien. Anna forteller Arild Mikkelsen hele sin livshistorie – og det er litt av en historie. Hun vokser opp under kummerlige kår på begynnelsen av 1900 tallet, og fra 6 års alder blir livet svært tøft for henne, hun blir satt bort fordi moren ikke har råd til å ta vare på henne, og blir behandlet veldig dårlig av sine foster«foreldre», men hun holder på forunderlig vis motet oppe og etter hvert vokser hun til og kommer seg videre. Anna lever et liv med et absolutt minimum av hva man trenger for å overleve, men med sitt gode humør, styrke og pågangsmot klarer hun å oppfostre 10 barn alene langt ute i en forblåst fjord i Finnmark.

Dette er en utrolig spennende og rørende bok, full av humor, kjærlighet og mot. Jeg vil anbefale alle å lese denne, av mange grunner. Den viser hvor lite materielle ting noen kan ha og likevel være lykkelig. Den er også et vindu til relativt nær fortid, der man ser hvilket slit som måtte til for rett og slett å overleve. Det meste vi tar for gitt var en luksus for dem. Dankert-Anna er dessuten en imponerende og sjarmerende personlighet, og jeg skulle ønske jeg kunne fått lese mye mer om henne. Les den, du kommer ikke til å angre.

Anbefalt av Martina fra Alvdal bibliotek

Finn boka på biblioteket

Lesetipset er skrevet av

Inspirasjon og lesetips

Hold deg oppdatert med vårt ukentlige nyhetsbrev.

Navn
E-post