Det er bøker som denne jeg håper å komme over, en bok som er så velskrevet og beskrivende at man blir helt oppslukt og det føles snarere som at man ser en film enn at man leser en bok. Boken handler om tre søsken, trillinger, og vi følger deres separate historier kapittelvis. Fortellingen er veldig

Tittel
Et system så storslått at man blendes

Forfatter
Amanda Svensson

Forlag
Gyldendal

Utgivelsesår:
2020

Det er bøker som denne jeg håper å komme over, en bok som er så velskrevet og beskrivende at man blir helt oppslukt og det føles snarere som at man ser en film enn at man leser en bok.

Boken handler om tre søsken, trillinger, og vi følger deres separate historier kapittelvis. Fortellingen er veldig oppfinnsom og litt surrealistisk – samtidig som alt er gjenkjennelig og troverdig, dette synes jeg er veldig imponerende. Jeg liker ikke å avsløre for mye av handlingen, men jeg kan love at den som leser denne boken vil møte mange spennende karakterer og få være med på et eventyr med mange tråder som strekker seg ut over mange land og knytes sammen til slutt. Stilen er leken og avslappet samtidig som tematikken er alvorlig på mange måter. Temaene spenner vidt: familierelasjoner, vennskap, hjerneforskning, menneskenes forhold til naturen, psykisk helse og ikke minst små og store systemer. Boken har en fantasistimulerende detaljrikdom, og det er en ganske travel historie, det er nok dette som gjør at den føles som en film.

Språket flyter veldig lett, og selv om boken (heldigvis) er tykk, er den lett å lese.

Men altså, for en oppfinnsomhet – for noen folk – dette er et fyverkeri.

Skrevet av Martina fra Alvdal folkebibliotek

Finn boka på biblioteket

Lesetipset er skrevet av

Inspirasjon og lesetips

Hold deg oppdatert med vårt ukentlige nyhetsbrev.

Navn
E-post