Krimromanen «Sneen var ren» er første bok i en helt ny krimserie fra historiker og forfatter Hans Olav Lahlum. Her får vi et fornøyelig møte med Lahlums nye krimhelt Engly Martinsen. Helt ukjent er Martinsen likevel ikke, han har en tidligere gjesteopptreden i «Svanemordet», den gang som pensjonist. Tida skrus nå over 30 år tilbake og vi møter politimannen i sin beste alder.

Tittel
Sneen var ren

Forfatter
Hans Olav Lahlum

Forlag
Cappelen Damm

Utgivelsesår:
2021

Året er 1942 og andre verdenskrig herjer landet. Martinsen holder seg nøytral til den politiske situasjonen, men misliker at både kollegaer og enkelte familiemedlemmer sympatiserer med NS.

Enklere blir ikke situasjonen da den kjente advokaten og NS-politikeren Jens Otto Helmersen blir funnet skutt i hytta si. Jøssinger blir umiddelbart mistenkeliggjort, så her gjelder det å følge alle spor. Problemet er bare at det ikke finnes noen spor, snøen rundt hytta er nemlig helt urørt. Helmersens datter og hennes forlovede som finner den døde bedyrer sin uskyld, men hvem kan det ellers være? Helmersen etterlater seg to voksne døtre, en elskerinne og en fraskilt kone. Et nyskrevet testamente blir stående i fokus.

Dette er krim man kan lene seg tilbake for å nyte, en liten kjærlighetshistorie får vi også ta del i. Forfatteren har vært etterrettelig på krigsårenes realiteter, både med store historiske hendelser og hverdagsdetaljer. Både bokomslaget, språket og Engly Martinsen selv har et gammelmodig snev. Mobiltelefoner og DNA-profiler finnes ikke, og leseren blir forskånet for blod og gørr.

Klassiske krimmysterier og historie er blandet på en god og underholdende måte, og jeg gleder meg til å følge den sympatiske etterforskeren videre i en dramatisk periode av norgeshistorien.

Finn boka på biblioteket

Lesetipset er skrevet av

Inspirasjon og lesetips

Hold deg oppdatert med vårt ukentlige nyhetsbrev.

Navn
E-post