Lena er en 17 år gammel jente, opprinnelig fra Horten, men som flytta til Oslo av forskjellige grunner. Hun har gjort en del tabber i livet sitt, men er klar for å få en ny start. Det dumme er at hun velger å holde fortiden sin hemmelig, som levner henne med en haug av problemer. Klarer hun å rette opp i det? Etter hvert bygges en forelskelse opp mellom henne og prinsen… Det blir masse drama mellom ex-bestevenner og gamle kjente.

Tittel
Arvingen - Halve Kongeriket

Forfatter
Anne Gunn Halvorsen og Randi Fuglehaug

Forlag
Aschehoug

Utgivelsesår:
2020

Arvingen er en skjønnlitterær bok som handler om hvordan det er å vokse opp og være en del av de kongelige ungdommene sine liv. Forfatterne har gitt ut en rekke bøker og har jobbet for Dagbladet, Dagens Næringsliv og NRK. Arvingen er den første boka i bokserien “Halve Kongeriket”. Det er en samtidsromantikk mellom to helt motsatte parter.

Lena er en 17 år gammel jente, opprinnelig fra Horten, men som flytta til Oslo av forskjellige grunner. Hun har gjort en del tabber i livet sitt, men er klar for å få en ny start. Det dumme er at hun velger å holde fortiden sin hemmelig, som levner henne med en haug av problemer. Klarer hun å rette opp i det? Etter hvert bygges en forelskelse opp mellom henne og prinsen… Det blir masse drama mellom ex-bestevenner og gamle kjente. Lena klarer ikke å se at folk faktisk bryr seg om henne. Tenåringsjenta tror at alle hater henne etter feilene hun har gjort. Derfor isolerer hun seg selv fra omverdenen, fordi hun tror at dette er det de andre vil.

Denne boka passer best for ungdommer mellom 12-20. Den kan også passe for eldre som liker å lese ungdomsbøker. Boken er både trist, romantisk, dramatisk og spennende.

Nå som vi har lest boka, tenker vi å se filmen. Etter vi har gjort det, vil vi sammenligne boken og filmen. Filmen som er basert på Arvingen heter Royal Teen (kongelige tenåringer) og ligger på netflix.

Lesetipset er fra to gjestetipsere fra Alvdal ungdomsskole 🙂

Finn boka på biblioteket

Lesetipset er skrevet av

Inspirasjon og lesetips

Hold deg oppdatert med vårt ukentlige nyhetsbrev.

Navn
E-post