Psykologisk thriller er den perfekte kombinasjonen av det indre og det ytre når det kommer til spenning, mener Mally Marlene, forfatteren av denne intense og urovekkende thrilleren.

Tittel
Min venn, Alice

Forfatter
Mally Marlene

Forlag
Cappelen Damm

Utgivelsesår:
2024

Alice og Jessie har vært venner siden barndommen og sammen deler de en altoppslukende interesse for true-crime saker. Sammen prøver de seg på sin egen etterforskning av en gammel forsvinningssak, Den sovende baby-saken, hvor en liten baby, Angela, bortføres. Men like etter bortføres et nytt barn, denne gangen en 5 år gammel jente. Jenta som blir kalt Izzy, holdes fanget i et hjem sammen med «Mama» og sønnen, som Izzy etter hvert utvikler et slags søskenforhold til.

Etter hvert som de to venninnene Alice og Jessie begynner å grave dypere i den gamle saken, begynner Jessie å miste interessen og trekker seg unna både venninnen og saken. Alice derimot utvikler en besettelse, spesielt for Angela-saken. Denne besettelsen på å komme til bunns i saken setter i gang destruktive krefter som får konsekvenser for mange.

Dette er en intens og creepy thriller, og som leser blir vi sugd inn i historien og stemningen. Men den er ikke av det brutale slaget. Språket er godt, lett å lese og man kommer fort inn i historien. Men alt er jo selvsagt ikke som det ser ut til. Her kan man gjette på hvordan alt henger sammen, og det ser ganske åpenlyst ut lenge. Men forfatteren klarer å villede leseren og plutselig blir alt snudd på hodet.

Leser gjerne mer av denne forfatteren.

Finn boka på biblioteket

Lesetipset er skrevet av

Inspirasjon og lesetips

Hold deg oppdatert med vårt ukentlige nyhetsbrev.

Navn
E-post