Tenk deg at du får ei liste i posten med ni navn, deriblant ditt eget. Én etter én blir personene på listen funnet døde. I løpet av et par høstmåneder er alle på listen borte…. 

Tittel
Ni liv

Forfatter
Peter Swanson

Forlag
Cappelen Damm

Utgivelsesår:
2023

Først blir en eldre mann funnet druknet på en strand, så blir en far skutt i ryggen mens han er på joggetur. Dødsårsakene er ulike, personene er også uensartet med hensyn til rase, alder og inntekt, og de kommer fra ulike steder i USA. FBI-agent Jessica Winslow står også på listen, og hun forstår raskt at her haster det med å komme til bunns i saken. Hva har disse ni personene til felles, og hvem i all verden er det som vil alle disse menneskene til livs?

Historien refereres stadig til Agatha Christies «Ti små negerbarn», senere med ny tittel «Og dermed var det ingen». Jeg ble så nysgjerrig at jeg slukte den gamle klassikeren i samme slengen.

Dette er bok nr. 7 i Peter Swansons Hitchcock-inspirerte spenningsbøker fra New England-regionen. Du møter nye personer i hver eneste bok, så om du ikke har lest bøkene tidligere, så begynn gjerne med denne!

Denne spennende historien viser at litteratur kan sette deg på sporet av ei gåte, men jammenmeg kan den sette deg på sporet til de verste forbrytelser også!

Anbefalt av Oddveig Kværnes Bakkom, Rendalen bibliotek.

Finn boka på biblioteket

Lesetipset er skrevet av

Inspirasjon og lesetips

Hold deg oppdatert med vårt ukentlige nyhetsbrev.

Navn
E-post