Amerikansk mesterforfatter serverer intens spenning i en bok som bærer krimplottets umiskjennelige form, men samtidig byr på så mye mer!

Tittel
Det siste barnet

Forfatter
John Hart

Forlag
Font

Utgivelsesår:
2010

Et år har gått siden 13-årige Johnny Merrimons tvillingsøster, Alyssa, ble dratt inn i en bil og bortført. Massiv politiinnsats til tross, er det ingen spor etter jenta noen steder. Tilværelsen slik Johnny kjente den er også forsvunnet; faren stakk, moren har havnet i et avhengighetsforhold både til dop og en voldelig kjæreste, og Johnny er overlatt til seg selv.

Han har imidlertid ikke gitt opp håpet om å finne søsteren, for på en eller annen måte er han sikker på at hun fortsatt er i live. En desperat, men systematisk leting bringer Johnny til møter med grusomme forbrytere og farlige miljøer ingen barn burde være i nærheten av. Så blir nok en jente bortført – er det samme gjerningsperson som er på ferde?

John Hart har opparbeidet seg et ry for å skrive krim med høy litterær kvalitet, og har vunnet den prestisjetunge Edgar-prisen flere ganger, første gang for nettopp Det siste barnet. Her er poetiske vendinger, mystikk og vill natur iblandet thrillerens mer hardkokte og brutale kjennetegn, i en bok spekket med overraskelser.

Det må også nevnes at det finnes en oppfølger med Johnny Merrimon i hovedrollen, Mørkets testament, satt ti år etter hendelsene i Det siste barnet. Begge bøker er spennende og lesverdige om en fascinerende personlighet, for den som liker krim med x-faktor!

Finn boka på biblioteket

Lesetipset er skrevet av

Inspirasjon og lesetips

Hold deg oppdatert med vårt ukentlige nyhetsbrev.

Navn
E-post