Liker du krimbøker med kombinasjonen storslåtte naturskildringer og uhyggelige mordgåter?  Da bør du få med deg denne!

Tittel
Det siste stykket hjem

Forfatter
Ørjan N. Karlsson

Forlag
Gyldendal

Utgivelsesår:
2022

Liker du krimbøker med kombinasjonen storslåtte naturskildringer og uhyggelige mordgåter? 

Da bør du få med deg denne. I Det siste stykket hjem skal vi nordover til Bodø og Røst. Vi møter den jordnære politietterforskeren Jakob Weber og den tidligere kripos-etterforskeren Noora Yun Sande. 

Samtidig som det forsvinner unge kvinner i fotsporene til en mann på reise i bobil gjennom Skandinavia, blir en 19 år gammel jente meldt savnet etter en treningstur i Bodø. Hun kommer aldri tilbake fra treningsturen. Deretter forsvinner nok en ung kvinne, denne gangen på øya Røst. Etter hvert avdekkes en sak av stadig større dimensjoner og etterforsker Jakob Røst lurer snart på om sakene kan ha en sammenheng. 

En av bokas styrker syns jeg er miljøskildringene og oppbyggingen. Det er lett å se for seg det han beskriver. I tillegg er det et godt plott, kapitlene er korte og velskrevet og gode “cliffhangere” som gjør at du bare må lese videre og det er vanskelig å legge fra seg boka. Den er troverdig, både i beskrivelsene av karakterene og politietterforskningen. Og ikke minst spennende og creepy uten at det blir for bestialsk. 

Denne boka er skrevet i samme stil som de nyere krimbøkene til bl.a. Liza Marklund og Anders de la Motte. Ørjan N. Karlsson har tidligere skrevet flere storpolitiske thrillere. 

Neste bok i serien kommer ut senere i år og har tittelen Natten reiser alene. Så det er bare å glede seg. 

Finn boka på biblioteket

Lesetipset er skrevet av

Inspirasjon og lesetips

Hold deg oppdatert med vårt ukentlige nyhetsbrev.

Navn
E-post