Dette handler ikke om litteraturhistorie, men om August Strindberg i Kristina Ohlssons versjon. Den stillfarne, tidligere finansmannen, August Strindberg har byttet ut det hektiske livet i Stockholm og startet en bruktbutikk på Hovenäset i Bohuslän.

Tittel
Isbryter

Forfatter
Kristina Ohlsson

Forlag
Gyldendal

Utgivelsesår:
2022

Dette handler ikke om litteraturhistorie, men om August Strindberg i Kristina Ohlssons versjon.

Den stillfarne, tidligere finansmannen, August Strindberg har byttet ut det hektiske livet i Stockholm og startet en bruktbutikk på Hovenäset i Bohuslän. Han har adresse i Kjærlighetsveien, og bor i et hvitmalt trehus. Han elsker å lese og bake, og gleder seg til møtene i boksirkelen som han deltar i. Han er lykkelig på tross av de mange uhyggelige hendelsene han bar opplevd siden han flyttet til vestkysten.

Man snart brytes idyllen. En iskald natt i januar vekkes August av høye rop: «Det brenner! Det brenner i sjøboden din!». Både Augusts og naboens sjøbod brenner ned, naboen forsvinner og et lite barn, som skulle ha ligget i sengen og sovet, lukter av røyk. Er brannen påsatt? I så fall, hvorfor?

«Isbryter» er en moderat krim. Her er ingen unødvendig brutale detaljer. Likevel har boken nerve. Fortellingen er tett befolket med sympatiske mennesker. De ulykksalige hendelsene er oftest en konsekvens av at folk har rotet til livene sine, eller at de ønsker å beskytte hverandre.

Kristina Ohlsson er en av Sveriges mest populære krimforfattere. Isbryter er den andre boken i krimserien med handling fra Hovenäset, med politietterforsker Maria Martinsson og brukthandler August Strindberg i hovedrollene.

Dette er perfekt lektyre i påskeferien – eller før!

Finn boka på biblioteket

Lesetipset er skrevet av

Inspirasjon og lesetips

Hold deg oppdatert med vårt ukentlige nyhetsbrev.

Navn
E-post