Walk har bodd hele livet i den californiske kystbyen der han og Star vokste opp. Som politisjef sliter han med det som skjedde da han som ung måtte vitne i saken som sendte bestevennen Vincent i fengsel på livstid.

Tittel
Vi begynner med slutten

Forfatter
Chris Whitaker

Forlag
Vigmostad Bjørke

Utgivelsesår:
2022

Ser du noe, løfter du hånden.
Det spiller ingen rolle om det er et sigarettpapir eller en brusboks.
Ser du noe, løfter du hånden. Og du rører det ikke. Bare løfter hånden.
Innbyggerne i den lille byen var klare, krysset elven ved vadestedet. Gikk framover på rekke, tjue skritt fra hverandre, hundre blikk i bakken, men likevel holdt de sammen – de fortaptes koreografi. I byen bak dem, som nå var tømt, var ekkoet av en lang og deilig sommer knust av nyheten.

Slik begynner historien om en hendelse som ligger 30 år tilbake i tid i den californiske kystbyen. Skjebnesvangre hendelser som får konsekvenser for mange og i lang tid framover. Nå 30 år senere slippes den beryktede Vincent King ut av fengselet. Han har begått to drap, det ene på en medfange, og det første på sju år gamle Sissy.
Walk som er stedets politisjef, er også Vincent Kings barndomsvenn. Dette får konsekvenser for ham, men verst har det gått utover Sissys søster Star, som også var kjæreste med Vincent. Hun lever et liv som alkoholisert og dopavhengig, og er helt ute av stand til å ta vare på sine barn; tretten år gamle Duchess og fem år gamle Robin. Venneløse og nådeløse Duchess er bokas hovedperson og har en hovedoppgave i livet: å ta vare på lillebroren Robin.
Det skjer tre drap i denne boka og det avdekkes etter hvert flere lag og historien tar nye omdreininger. Som leser begynner man å lure på hvem som er god, ond eller midt imellom. For kanskje er det slik at livet leves et sted midt imellom?

Dette er en spennende og uvanlig thriller. Den er både rørende og hjerteskjærende, samtidig som den har thriller -og krimelementer i seg.
Og boka har blitt kjøpt opp av Disney, og skal bli film.

Finn boka på biblioteket

Lesetipset er skrevet av

Inspirasjon og lesetips

Hold deg oppdatert med vårt ukentlige nyhetsbrev.

Navn
E-post