Har du noen gang lurt på hvordan livet ditt ville sett ut om du hadde tatt andre valg? Studert noe annet, flyttet et annet sted, møtt en annen kjæreste?

Tittel
Midnattsbiblioteket

Forfatter
Matt Haig

Forlag
Gursli Berg Forlag

Utgivelsesår:
2022

Har du noen gang lurt på hvordan livet ditt ville sett ut om du hadde tatt andre valg? Studert noe annet, flyttet et annet sted, møtt en annen kjæreste?

Vi møter Nora Seed og følger hennes reise der hun får lov til å se hvordan livet kunne blitt om hun tok andre valg enn det hun gjorde i livet sitt. Vi får bli med henne i liv hvor hun velger en annen karriere, gjøre om på gamle kjærlighetsbrudd, realiserer drømmen om å bli glasiolog eller reiser til Australia. På sin ferd gjennom midnattsbiblioteket må hun finne ut av hva som faktisk gjør livet meningsfullt og hva som er verdt å leve for. 

Boka tok meg ikke med en gang, men etter hvert som jeg ble kjent med Nora Seed og hennes reise igjennom livene hun ikke valgt, var jeg solgt. Dette er en roman med varme og kjærlighet, og ikke en selvmordsroman selv om Nora prøver å ta livet sitt.

Forfatter og dikter Sylvia Plaths tanker om livet siteres innledningsvis i boka, og hun sier:

Jeg kan aldri være alle menneskene jeg vil og leve alle alle livene jeg vil. Jeg kan aldri tilegne meg alle ferdighetene jeg vil. Og hvorfor vil jeg det? Jeg vil leve og føle alle nyanser, tone og variasjoner av psykisk og fysisk erfaring som er mulig i livet mitt.

Jeg syns hun sier det så fint. Det er jo dette livet handler om, se mulighetene i det man har! «Midnattsbiblioteket» er en roman som får deg til å se akkurat det.

…at stedet man vil rømme til, er nøyaktig det samme stedet som man rømte fra. At det ikke var stedet som var fengselet, men perspektivet.

Romanen er underholdende, en god miks av filosofi, feelgood, kjærlighet, oppturer og nedturer – om livet rett og slett!

Finn boka på biblioteket

Lesetipset er skrevet av

Inspirasjon og lesetips

Hold deg oppdatert med vårt ukentlige nyhetsbrev.

Navn
E-post