«Å være barn er som å kaste en ball oppi lufta, å bli voksen er når den faller ned igjen»

Tittel
Hard land

Forfatter
Benedict Wells

Forlag
Forlaget Press

Utgivelsesår:
2021

«Det var den sommeren jeg forelsket meg, og moren min døde»

Slik begynner fortellingen om femtenårige Sam. Vi skal til Missouri i USA og året er 1985. Sam er redd for det meste, han er en følsom og tenkende gutt med en kreftsyk mor og en innesluttet far. Han føler seg som en outsider og blir sett på som en outsider. I den lille byen Grady er det nedgangstider, hjørnestensbedriften er nettopp blitt lagt ned og faren er arbeidsledig.

Men Sam får seg sommerjobb på den lokale kinoen og blir kjent med tre eldre ungdommer. I løpet av denne sommeren blir firkløveret en sammensveiset gjeng, Sam bli hodestups forelsket og han oppdager hjemstedets hemmeligheter. Livet ser bra ut, helt til det skjer noe som tvinger han til å bli voksen.

Dette er en god og velskrevet oppvekstroman, som også er en hyllest til åttitallets oppvekstfilmer og musikk. Vi som vokste opp da kan kjenne oss igjen i mye selv om dette er amerikanske forhold, og ikke minst få en påminnelse om hvordan overgangen fra barndom til voksenlivet kan være.

Boka passer for unge voksne, men også for oss som var unge på åttitallet. Og ellers for alle som liker å lese en god oppvekstroman.

Benedict Wells er en tysk forfatter som også har gitt ut bøkene «Ut av ensomheten» og «Becks siste sommer», som begge fikk strålende kritikker. Han har blitt sammenlignet med John Irving og er populær blant yngre lesere i 20 – 30 årsalderen. Så her er det bare å glede seg til fortsettelsen!

Finn boka på biblioteket

Lesetipset er skrevet av

Inspirasjon og lesetips

Hold deg oppdatert med vårt ukentlige nyhetsbrev.

Navn
E-post