Endelig kom det en ny bok av favorittforfatter Elizabet Strout, og ikke bare det, det er en ny bok om nydelige Lucy Barton. Det er mars 2020 og et farlig virus kommer inn i livet til den New-York-bosatte forfatteren Lucy Barton og familien. Byen stenges ned og innbyggerne i verdensmetropolen er preget av redsel og usikkerhet. Plutselig står Lucys eksmann William på døra og sier at de skal reise ut av byen. Han har leid et lite hus i en småby i Main, like ved havet. Dette blir starten på en ny tilværelse for Lucy og William.

Tittel
Lucy ved havet

Forfatter
Elizabeth Strout

Forlag
Press

Utgivelsesår:
2023

Det jeg liker så godt med bøkene til Elzabeth Strout er hvordan hun, med veldig få ord, klarer å si så uendelig mye. Hun har en helt egen evne til å beskrive følelser og forhold mellom mennesker, og hun bruker denne unntakstilstanden som pandemien var til å borre dypere inn i mennesket og i konflikter og utfordringer som preger alle familier og alle menneskeliv.

Jeg syns NRK-anmelder Knut Hoem sier det så fint: «Det er som om Lucy sitter ved siden av meg, og betror seg til meg på den utprøvende, spørrende måten som kjenne­tegner en virkelig samtale. Det er som om jeg hører hver eneste tanke!». Og det er akkurat sånn!!

Etter at du har lest dette boktipset håper jeg du tar beina fatt og springer til nærmeste bibliotek og låner denne skjønne boka og lar deg begeistre og røre av Lucy Barton. Les gjerne de andre bøkene om henne også, «Jeg heter Lucy Barton», «Hva som helst er mulig» og «Åh, William!» 😊

PS: Det er ikke bare jeg som er begeistret for Lucy ved havet. Boka er kåret til en av årets beste bøker 2022 av The New York Times Book Review, The New Yorker, Oprah Daily, Entertainment Weekly, San Francisco Chronicle, NPR, Time, The Washington Post, PopSugar, She Reads

Finn boka på biblioteket

Lesetipset er skrevet av

Inspirasjon og lesetips

Hold deg oppdatert med vårt ukentlige nyhetsbrev.

Navn
E-post