«Neste gang mannen min kommer for å hente et plagg, skal jeg spørre om han ikke vil ha spisestuebordet eller kjøleskapet også. Og hva med drillen, er den personlig eller upersonlig?».

Tittel
Svaner blir ikke skilt

Forfatter
Auður Ava Ólafsdóttir

Forlag
Pax Forlag

Utgivelsesår:
2022

Maria får en røff start på det nye året. Når champagnen sprettes forteller mannen hennes gjennom 11 år at han egentlig er homofil og at han akter å gå fra henne og flytte inn hos elskeren. Igjen står en forfjamset og sjokkert Maria med tvillinger på 2 år sovende på barnerommet. Maria vet ikke hvordan hun skal håndtere sin nye situasjon, hun hadde ingen anelse om mannens dobbeltliv, hun har følt seg sett og elsket av mannen i sitt liv, og sliter med å akseptere mannens livsvalg. I kjelleretasjen bor nabokona Perla, psykoanalytiker, familie – og ekteskapsrådgiver og forfatter står det på den forgylte platen på døra. Perla er virkelig et kapittel for seg og hun blir en viktig rådgiver og trøst for Maria i de neste dagene, men kanskje har også Perla godt av den nye relasjonen med naboen sin. Midt oppe dette kaoset dukker Marias biologiske, men ukjente far opp og i postkassen ligger et etterlengtet brev fra adopsjonsbyrået som Maria og mannen har ventet på i flere år.
Auður Ava Ólafsdóttir har vært en favorittforfatter for meg helt siden jeg leste «Stiklingen» og jeg kan lett anbefale både den og flere av hennes andre bøker. Svaner blir ikke skilt er en stillferdig og fortryllende vakkert skrevet bok om skilsmisse og å komme seg videre i livet selv om det ikke blir slik man har sett for seg.

Finn boka på biblioteket

Lesetipset er skrevet av

Inspirasjon og lesetips

Hold deg oppdatert med vårt ukentlige nyhetsbrev.

Navn
E-post