Forfatterprofesjonen kan føre oss rundt mange svinger i livet. Rolf Engan fra Ålen, kjent for sine tre bøker om Salome, har begitt seg fortellingens sjanger i vold, langt fra Salomeråens slit.  Resultatet har blitt boka Pavens røde tøfler. Boka i seg selv følger også en svingete vei, rent tematisk. Den starter pent og rett så fornøyelig,

Tittel
Pavens røde tøfler

Forfatter
Rolf Engan

Forlag
Eget

Utgivelsesår:
2021

Forfatterprofesjonen kan føre oss rundt mange svinger i livet. Rolf Engan fra Ålen, kjent for sine tre bøker om Salome, har begitt seg fortellingens sjanger i vold, langt fra Salomeråens slit.  
Resultatet har blitt boka Pavens røde tøfler.

Boka i seg selv følger også en svingete vei, rent tematisk. Den starter pent og rett så fornøyelig, med et av livets stooore spørsmål. Noen har kassert inn bra, meget bra, i Lotto. Men hvem kan det være? Spekuleringene tar overhånd. Mer skal jeg ikke røpe, annet enn at enden på visa overrasker enhver dreven spekulant. Jeg skal heller ikke avsløre for mye om fortellingenes innhold annet enn at du kan lese om hva et nøkkelord i kryssord kan føre til og hva et tilslag på auksjon kan bære med seg.

Det som preger Engans fortellinger, er undring. Her er det skjemt og alvor hånd i hånd. Vidløftig? Ja, ifølge forfatteren selv så, alltid med glimtet i øyet.

I et intervju i Retten sier Engan at det er fint å gjøre noe annerledes.
  – Salome var preget av alvor. Det var nok et behov for å skrive noe humor i neste omgang som gjorde at det ble denne boken. Videre sier han at har startet på boka for par tre år siden og det ble litt mer fart over det sist vinter. Skrivingen er med på å fylle dagene i pensjonisttilværelsen for den tidligere læreren.


Så når du surfer langs bibliotekets bokhyller, på jakt etter de rette bøkene for deg, hvorfor ikke velge en lokal forfatter, fra Ålen?
Og angående Pavens rolle i boka, jeg avslører fortsatt ingen ting. Så oppfordringen blir; Les og finn ut.

Finn boka på biblioteket

Lesetipset er skrevet av

Inspirasjon og lesetips

Hold deg oppdatert med vårt ukentlige nyhetsbrev.

Navn
E-post