Musikk! Vi omgir oss med det i mengder. Stort sett elsker vi det. Mange brifer med det. Jeg har et inntrykk av at desto særere og smalt, desto mer brifing. Komiker Are Kalvø er overbevist om at meningen med livet er å finne i musikken.

Tittel
Meininga med livet, eller; yes sir, I can Boogie 

Forfatter
Are Kalvø

Forlag
Kagge

Utgivelsesår:
2021

Musikk! Vi omgir oss med det i mengder. Stort sett elsker vi det. Mange brifer med det. Jeg har et inntrykk av at desto særere og smalt, desto mer brifing. Komiker Are Kalvø er overbevist om at meningen med livet er å finne i musikken. Da tenker han ikke på den smale og sære musikken, men rett og slett popmusikken! Sangene er der ved så mange av livets store og små hendelser, enten du vil det eller ikke.

Selv sier har at han er vokst opp med radio i alle rom. Når en radiokanal spiller musikk fra de siste 50 åra, så forbinder han noe med nesten alle sangene fordi de var populære da det skjedd noe i livet hans.
Det kan ikke være bare han som tenker sånn. Så kan det være sånn, at det er i popmusikken vi finner meninga med livet? I boka ønsker han å finne svaret på de store spørsmålene; Livet, religion, politikk, kriser, gleder, kjærlighet.
Et annet spørsmål er om vi forsto sangene? At, for eksempel, I won’t let the sun og down on me, handler om atomkrig?

Kalvø hevder at etter 40 mister du evnen til å skille fjorten dager mellom sju år. Derfor en mange låter fortsatt «nye». Jeg skal ikke si meg uenig i det.

Jeg synes det er ekstra gøy at Røros har fått sin plass i boka. Eller retters sagt- fått sitt sleivspark i boka. Kalvø kommer innom temaet mat. Maten er fra Røros, den er økologisk, tradisjonell og kortreist. Det er bare det at kortreist er det jo faktisk ikke om det kommer fra Røros, hevder Kalvø, og påpeker videre at han har vært her.
     -Til å ligge i Norge, så ligger Røros imponerende langt unna alle andre plasser i Norge. Med et mulig unntak for Tynset. Det tåler vi.

Hvorfor skal lese denne boka? Fordi den rett og slett er ustyrtelig morsom. Jeg lo høyt underveis. Og det er så deilig og befriende. Ja til flere sånne bøker! Vi trenger det.

Og du skal ikke se bort ifra at du løpet av lesinga må innom Spotify for å sjekke ut og høre på en og annen låt.

PS: Torsdag 15. september kommer Are Kalvø til Storstuggu med sin forestilling basert på boka. #Litteraturfest Røros

Finn boka på biblioteket

Lesetipset er skrevet av

Inspirasjon og lesetips

Hold deg oppdatert med vårt ukentlige nyhetsbrev.

Navn
E-post