Er du klar for en begeistringsbok av de sjeldne? En bok som hyller friluftslivets gleder – og utfordringer – i brede ordelag, slik som bare programleder og talkshowvert Anne Lindmo kan.

Tittel
Min tur

Forfatter
Anne Lindmo

Forlag
Vigmostad Bjørke

Utgivelsesår:
2023

Er du klar for en begeistringsbok av de sjeldne? En bok som hyller friluftslivets gleder – og utfordringer – i brede ordelag, slik som bare programleder og talkshowvert Anne Lindmo kan.

Forfatteren som kommer fra en nullturkultur på Toten, forvandles til en turfantast både i kano, i fjellvegg, i skog og på sjø. Veien gikk fra et studentliv, der småfeit og daff var på sett og vis en politisk handling. Først da hun for drøyt 20 år siden fikk barn, endret det seg.  Da begynte hun å oppholde seg i naturen. Siden har det eskalert. Og det til så de grader at det er ikke et naturområde som har unngått Lindmos besøk.

Hun innrømmer glatt at det handler om slit. Mye slit. Men det handler også om mestring når man overgår slitet og finner frem i fjellet. Når man orker å gå de høydemeterene som må til, og holder ut en sliten kropp.
Gnagsårene er tilstedeværende, så det er ikke noe glansbilde som presenteres. Heller en pur glede over naturen og opplevelsene, fellesskapet og turfolket.

Hun formilder med entusiasme om stigende kunnskap, ved prøving og feiling. Hun lytter og lærer av de erfarne. Gjerne de kjente erfarne.
En tur er som livet, skriver Anne Lindmo. Hun påpeker at det er ikke rettfram og unnavind. Men når man mestrer og opplever og kjenner at man lever, er det greia. Også handler det mye god mat og at vi ikke må glemme sjokolade og nøtter.

Turtipsene går langt utover standard pakketips. 2 ibux om kvelden hindrer støl kropp dagen etter en strabasiøs tur. Den tar jeg med meg.
Hun hyller den gode ensomheten en tur på egenhånd kan gi.
En ekstra viktig sak er hvilke minner vi velger å skape for våre barn. Ønsker vi å gi dem minner hvor alle glor ned i hver sin mobil eller trykker på et nettbrett. Eller vi vi skape minner om fellesskap, natur og glede. Valget er lett, spør du meg.
Eneste ankepunkt i boka er historien om luksustur i Lyngen. Lyngen er sikkert fint, men ikke luksusvarianten som ble beskrevet her.
Ellers elsket jeg boka. Den er vittig og “lindmosk” i stilen.  Tenk å lese om pelskringler. Det vil si sammenkrøllet polarhund i snø.
Som lydbok er det som ha på Lindmo – på Lindmo.

Det handler om familieliv, gjerne i generasjoner, og vennskap. Og den alltid nærværende takknemmeligheten.

Jeg sier takk for turen, Anne.

Finn boka på biblioteket

Lesetipset er skrevet av

Inspirasjon og lesetips

Hold deg oppdatert med vårt ukentlige nyhetsbrev.

Navn
E-post