«Hardanger» er tittelen på novellesamlingen til Marit Eikemo. Det er en kort novellesamling og består av 10 historier som strekker seg over 171 sider. Fortalt med korte stikkord handler «Hardanger» om å reise bort, komme hjem, kjærlighet og stolthet til stedet man kommer fra og hvordan dette preger livet til karakterene i fortellingene. Eikemo skriver om

Tittel
Hardanger

Forfatter
Marit Eikemo

Forlag
Samlaget

Utgivelsesår:
2019

«Hardanger» er tittelen på novellesamlingen til Marit Eikemo. Det er en kort novellesamling og består av 10 historier som strekker seg over 171 sider.

Fortalt med korte stikkord handler «Hardanger» om å reise bort, komme hjem, kjærlighet og stolthet til stedet man kommer fra og hvordan dette preger livet til karakterene i fortellingene. Eikemo skriver om det alle kan kjenne seg igjen i: relasjoner, felleskap, vennskap, barndomsminner og tilhørighet.

Personene vi møter har sin tilknytning til Hardanger og stedene rundt i fjorden. Kinsarvik, Utne, Ullensvang, Kvandal, Odda, Lofthus – alt dette er Hardanger, og gjennom historiene besøker vi eller hører om disse stedene.

Vi får bl.a. høre om rasfarlige veier, dronningstien, idylliske småbruk, Hotell Ullensvang, nedlagte gjestgiveri, blomstring, epledyrking og sider-produksjon.

Novellene har en fin oppbygging, de er lettleste og det er enkelt å forstå historien som står skrevet «imellom linjene». Det som ikke står direkte skrevet med ord, kommer likevel frem og flere av fortellingene har en skikkelig god snert på slutten. Jeg anbefaler samlingen og har kost meg gjennom et par sene vinterkvelder med god lesning.

Eikemo betrakter sine sambygdinger med respekt og kjærlighet, hun ser på menneskene som kommer tilbake eller ble i bygda hele livet med et treffsikkert blikk og gode skildringer.

Finn boka på biblioteket

Lesetipset er skrevet av

Inspirasjon og lesetips

Hold deg oppdatert med vårt ukentlige nyhetsbrev.

Navn
E-post