En fjellvandrer kommer til en hytte som ikke står på kartet. Han bestemmer seg for å undersøke stedet, og da han nærmer seg hytta kommer en skikkelse mot ham – en mann uten ansikt…

Tittel
Natten reiser alene

Forfatter
Ørjan N. Karlsson

Forlag
Gyldendal

Utgivelsesår:
2023

Dette er forfatterens andre bok om etterforsker Jakob Weber og hans kollega Noora Yun Sande. I likhet med hans forrige bok Det siste stykket hjem (som også er anbefalt på bloggen) er handlingen lagt til Bodø-området.

Allerede i bokas prolog aner vi en uhygge, hvor en fjellvandrer kommer til en hytte som ikke står på kartet. Etter nærmere øyesyn oppdager han noe merkelig der; sju bur med ravner i. Og en skikkelse, som kommer mot ham. En skikkelse uten ansikt.

Og herfra skjer det mye.

Tuva Mjelde og hennes to venninner isbader i en privat havn på Kjerringøy. Plutselig setter hun seg fast i noe i vannet, og et ille tilredt lik blir funnet. Omtrent samtidig i Bodø blir liket av en ung kvinne funnet i en leilighet, tilsynelatende et selvmord.

Jakob Weber og co får hendene fulle, og det skal vise seg at det blir et kappløp mot klokka for å forhindre morderen fra å drepe igjen.

Her er det spenning og driv i massevis, samtidig som boka har en litt mørk og makaber undertone. I likhet med den første boka i serien er steder og miljø veldig godt beskrevet, så også karakterene. Naturskildringene er så godt beskrevet at man får lyst til å ta en tur til Kjerringøy. Et fiffig plott og ikke minst mange overraskende vendinger. Forfatteren holder kortene tett til brystet helt til siste slutt. Slutten på boka kan tyde på en oppfølger, så det er bare å glede seg.

Finn boka på biblioteket

Lesetipset er skrevet av

Inspirasjon og lesetips

Hold deg oppdatert med vårt ukentlige nyhetsbrev.

Navn
E-post