Gulraiz Sharifs debutroman fra 2020 klarer det kunststykket å omtale viktige samfunnsmessige tema og samtidig være utrolig morsom! Den ble nominert til en rekke priser, og vant Kulturdepartementets debutantpris for barne- og ungdomslitteratur, men er en av de bøkene som appellerer vel så godt til voksne lesere.

Tittel
Hør her'a!

Forfatter
Gulraiz Sharif

Forlag
Cappelen Damm

Utgivelsesår:
2020

Mahmoud på 15 år står foran en sommerferie som skal vise seg å bli annerledes enn han tror. Sløve dager i bydelen i Oslo øst sammen med kompisen enøyde Arif kan han se langt etter, når det blir klart at familien skal få besøk – farens storebror kommer fra Pakistan for å tilbringe sommeren i Norge. Det blir Mahmouds ansvar å vise onkelen rundt i Oslo, en affære som innebærer full kulturkræsj på flere områder.

Men det er ikke bare onkelen som skal loses gjennom ukjent terreng. Også på hjemmebane blir det utfordringer når Mahmouds lillebror Ali ikke har de interessene og den oppførselen som gutter er forventet å ha. Hvordan skal Mahmoud stå opp for det han mener er riktig i en verden med så mange motstridende krav?

Hør her’a! har en muntlig fortellerstil preget av slang, noe som er en viktig del av hele leseopplevelsen. Gjennom Mahmouds skarpe skråblikk på omgivelsene sine, harselerer den med både norsk og pakistansk kultur på en hjertevarm måte. Boka kan beskrives som Tante Ulrikkes vei av Zeshan Shakars morsomme småsøsken, og er en underholdende, småfrekk og ikke minst opplysende bok som fenger bredt. Og kommer i tillegg med lattergaranti!

Finn boka på biblioteket

Lesetipset er skrevet av

Inspirasjon og lesetips

Hold deg oppdatert med vårt ukentlige nyhetsbrev.

Navn
E-post