Det er ett år siden den pensjonerte låsesmeden Arthur Pepper mistet sin elskede kone Miriam. Siden hun døde har han vært tynget av sorg, han har isolert seg fra omverdenen og dagene har vært styrt av rutiner og tvangslignende tanker. Nå bestemmer Arthur seg for å ta tak i tilværelsen og starter med å rydde opp i konas ting.

Tittel
Arthur Peppers makeløse reise

Forfatter
Phaedra Patrick

Forlag
Bazar

Utgivelsesår:
2017

Etter å ha gått igjennom en mengde strikkejakker og bukser og skjørt i ulike nyanser av grått og brunt finner han et par skinnstøvletter. Helt tilfeldig kjenner han etter nede i støvlettene og fingrene hans treffer noe hardt. Godt gjemt inni den ene støvletten ligger et nydelig armbånd han ikke kan huske å ha sett kona bruke. Hvorfor har ikke kona brukt armbåndet og hvorfor har hun gjemt det på denne måten?

På armbåndet er det festet ulike charms av varierende kvalitet, blant annet en nydelig indisk elefant som har en inskripsjon med et indisk telefonnummer. Arthur bestemmer seg til slutt for å ringe nummeret og det blir begynnelsen på et eventyr utenom det vanlige og en reise til steder Arthur aldri før har vært. Arthur skjønner etter hvert at Miriam levde et helt annet liv enn han hadde sett for seg før hun møtte han, kanskje var hun en helt annen en han har trodd hele deres lange ekteskap, og sannheten gjør han både sint, redd og usikker. Samtidig skjer det en endring i den eldre mannen. For hvert anheng han utforsker og for hvert menneske han møter blir han stadig modigere og mer åpen for livets muligheter. Det er en fornøyelse å ta del i denne utviklingen.


Arthus Peppers makeløse reise er en nydelig og annerledes roman med en aldeles skjønn hovedperson i gamle Arthur som det er umulig å ikke bli glad i. Jeg lover at du vil bli varm i hjerte av denne herlige feelgood-fortellingen.
Og husk, det er aldri for sent å oppleve noe nytt 😊

Finn boka på biblioteket

Lesetipset er skrevet av

Inspirasjon og lesetips

Hold deg oppdatert med vårt ukentlige nyhetsbrev.

Navn
E-post