Svenske Ulf Kvensler, mest kjent som manusforfatter til seriene «Solsidan» og «Vår tid er nå» har debutert som thrillerforfatter med stor suksess. Jeg skjønner godt hvorfor «Sarek» har fått prisen for beste krimdebut i hjemlandet, og nå gis ut i 21 land.

Tittel
Sarek

Forfatter
Ulf Kvensler

Forlag
Bonnier norsk forlag

Utgivelsesår:
2023

Tre venner fra Uppsala har en tradisjon med årlig fottur i fjellet. I år har Milena fått seg kjæreste og vil så gjerne at Jacob også skal være med. Anna og Henrik er usikre på hvor lurt det er å ta med en person de ikke har rukket å bli kjent med ennå, men gir han en sjanse. Dette skal vise seg å bli en skjebnesvanger avgjørelse.

Jacob er en fjellvant kar som har et sterkt ønske om å vise vennegjengen den vakre nasjonalparken Sarek nord i Sverige, og før de vet ordet av det er alle planer kastet om kull.

Allerede fra første side skjønner man at dette er en fjelltur som har gått helt forferdelig galt. Parallelt med vitneavhør fra en sterkt skadet Anna, får vi ta del i hennes historie om fjellturen i villmarka som raskt utviklet seg til et mareritt. Det som skulle bli en hyggelig ferie ble til en fottur på liv og død.

Historien har et bra driv og tempo, og jeg ble dratt med fra første side.
Sammen med miljøskildringer i storslått natur og en uventet tvist til slutt skulle det ikke forundre meg om boka blir filmatisert.

De vakre naturskildringene fikk meg også lyst til å dra ut på tur, eller forresten kanskje ikke…

Finn boka på biblioteket

Lesetipset er skrevet av

Inspirasjon og lesetips

Hold deg oppdatert med vårt ukentlige nyhetsbrev.

Navn
E-post