Påsken er ubønnhørlig over, men det er det ingen grunn til å legge bort krimbøkene for det. Likevel kan man være glad for å være trygt nede fra påskefjellet og ikke befinne seg på ei avsidesliggende hytte når denne boka leses.

Tittel
Lukk, lukk og lås

Forfatter
Yrsa Sigurdardóttir

Forlag
Bonnier

Utgivelsesår:
2024

Påsken er ubønnhørlig over, men det er ingen grunn til å legge bort krimbøkene for det. Likevel kan man være glad for å være trygt nede fra påskefjellet og ikke befinne seg på ei avsidesliggende hytte når denne boka leses.

I avsondrede Hvalfjörur bryter en bekymret nabo seg inn hos en familie ingen har sett på dagevis. Synet som møter ham, kommer han aldri til å glemme.

Den stakkars naboen finner ei mor, to døtre og hushjelpen brutalt myrdet. Faren er forsvunnet. Enda verre er det at det later til at noen har oppholdt seg i huset etter at mordene har funnet sted. Hvem er gal nok til å drikke melk og spise brød i et stinkende hus vegg i vegg med de ille tilberedte ofrene?

Mens vinden uler og snøen laver ned får etterforskeren Týr og rettsmedisineren Idunn nok å bryne seg på. De er ferske i gamet, og blir kastet ut i en syk verden med mange dystre hemmeligheter.

I boka følger vi etterforskerne og den nye hushjelpen Sóldís i annethvert kapittel. Sóldís har fått jobb på det tilsynelatende koselige gårdsbruket for å komme vekk fra et avbrutt samboerskap. Her skal hun hjelpe til på gården, undervise jentene, lage mat og vaske. Det er ikke spart på millionene for å få gården perfekt restaurert. Leseren følger Sóldís´ opplevelse av å bli kjent med den lille familien samtidig som vi vet hvordan det ender. Med andre ord en skikkelig pageturner som det er vanskelig å legge fra seg.            

– En skrekkfilm i bokformat.

Når man leser Sigurdardottir vet man hva man får, det sier litt at forfatterens bøker er oversatt til over 30 språk. Dette er første bok i Svart is-kvartetten, og den mest solgte boka på Island i 2023. Jeg gleder meg til fortsettelsen!

God lesning!

Finn boka på biblioteket

Lesetipset er skrevet av

Inspirasjon og lesetips

Hold deg oppdatert med vårt ukentlige nyhetsbrev.

Navn
E-post