Hvordan har du det- egentlig? Det er spørsmålet som mange er redde for å spørre, og kanskje redde for å få. Vi skal til en bok som handler om å se bak menneskers adferd. Harriet og hennes far Bo, er på vei til Malma stasjon. Foreldrene er skilte og ble enige om å dele barna mellom seg. Begge foreldrene ville helst ha søsteren, Amalie. Hvordan oppleves det for et barn, at ingen vil ha henne?

Tittel
Malma stasjon

Forfatter
Alex Schulman

Forlag
Gyldendal

Utgivelsesår:
2023

Hvordan har du det- egentlig? Det er spørsmålet som mange er redde for å spørre, og kanskje redde for å få. Vi skal til en bok som handler om å se bak menneskers adferd.

Harriet og hennes far Bo, er på vei til Malma stasjon. Foreldrene er skilte og ble enige om å dele barna mellom seg. Begge foreldrene ville helst ha søsteren, Amalie. Hvordan oppleves det for et barn, at ingen vil ha henne?
Som voksen er Harriet kjæreste med Oscar. Sammen har de datteren Yana. Oscar og Harriet har et stormfullt forhold. Etter en krangel reiser de til Malma stasjon. Bare en kommer tilbake.
Som voksen sliter Yana med livet og seg selv.  Da faren dør, finner hun et fotoalbum med bilder som faren har tatt. Det gjør at hun vil finne ut av ting. Hvorfor ble moren borte? Hvorfor var faren som han var? Hun tar reisen til Malma stasjon for å finne svar.

Dette er en bok om foreldre som svikter sine barn. Historien forteller hvordan vi preges av vonde ting som skjer slik at det kan virke som om urettferdighet og at det å bli valgt bort, går i arv.

Det er sårt og vond. Til tider er det voldsomt og grusomt å lese om årsakene til en traumatisert barndom. Jeg fikk frysninger nedover ryggen flere ganger underveis.

Vi vet at felles minner kan oppleves forskjellig, og det er det viktig å snakke om.
Hvorfor er det da så vanskelig å åpne seg for andre? Sannhet forsvinner om man ikke gjør det.

Forrige bok jeg skrev om på bloggen var Øivind Hånes sin bok Det tomme toget. Også her står togturen og minnene sentralt, men minnene er vonde og såre.  Alle karakterene i boka reiser til Malma stasjon. De reiser til ulike tider, noen tar turen flere ganger. Romanen står og faller med om leseren får med seg dette grepet. Forstår du, har du en sterk fortelling foran deg. Forstår du det ikke så sporer toget av.

Og jeg gjentar igjen: Hvorfor leser vi skjønnlitteratur? Hvorfor er det så viktig å lese skjønnlitteratur? Det handler om å lære, om å forstå og få innsikt. En som ikke leser, lever bare et liv. De som leser, lever mange.
Boka passer for deg som liker å lese om relasjoner, familier og mennesker.

Finn boka på biblioteket

Lesetipset er skrevet av

Inspirasjon og lesetips

Hold deg oppdatert med vårt ukentlige nyhetsbrev.

Navn
E-post